“Mean” Sebuah Ungkapan Kekesalan

Posted: November 10, 2010 in Curcol Forum
Tags: , , , ,

Jadi ceritanya baru selesai nge-download albumnya Taylor Swift yang baru berjudul “Speak Now”, dan cukup takjub juga karena sekali lagi si Swift ini menunjukkan kejeniusannya dalam membuat lirik lagu dan musik. Salah satunya lagu berjudul “Mean”, yang berkisah tentang seseorang yang mean dan bagaimana si Swift ini menanggapinya. Liriknya yang keren dilengkapi dengan iringan musik country dengan instrumen benjo yang iramanya enak banget buat nge-dance. Keren dan cukup menginspirasi bagi yang ingin menghadapi seorang hater.

Tapi bukan bagaimana Taylor Swift menulis lagu ini atau ide apa yang melandasi dibikinnya lagu ini yang mau dibahas. Jadi, ceritanya ada orang yang menyebalkaaaaaaaaannn banget dan lagu ini kayaknya pas banget buat ngungkapin kekesalan gw saat ini. Gini nih liriknya:

You, with your words like knives,
And swords and weapons that you use against me. 

You, have knocked me off my feet again,
Got me feeling like a nothing.
You, with your voice like nails on a chalk board, calling me out when I’m wounded.
You, picking on the weaker man.

You can take me down,
With just one single blow.

But you don’t know,
What you don’t know.

Someday I’ll be living in a big old city,
And all you’re ever gonna be is mean.
Someday I’ll be big enough so you can’t hit me,
And all you’re ever gonna be is mean.

Why you gotta be so mean?

You, with your switching sides,
And your wildfire lies, and your humiliation.
You, have pointed out my flaws again.
As if I don’t already see them.

I walk with my head down,
Trying to block you out, cause I’ll never impress you.
I just want to feel okay again.

I bet you got pushed around,
Somebody made you cold.
But the cycle ends right now.
Because you can’t lead me down that road.

And you don’t know,
What you don’t know.

Someday I’ll be living in a big old city,
And all you’re ever gonna be is mean.
Someday I’ll be,
Big enough so you can’t hit me.

And all you’re ever gonna be is mean.

Why you gotta be so mean?

And I can see you years from now, in a bar,
Talking over a football game.
With that same big loud opinion,
But nobody’s listenin’.

Washed up and ranting about the same old bitter things.
Drunken groans and all about,
How I can’t sing.

And all you are is mean.

All you are is mean,
And a liar,
And pathetic,
And alone in life.

And mean, and MeaN, and mEaN, and MEAN!!!!

But someday I’ll be living in a big old city,
And all you’re ever gonna be is mean.
YEAH EAH!
Someday I’ll be big enough so you can’t hit me,
And all you’re ever gonna be is mean.

Why you gotta be so mean?

Someday I’ll be living in a big old city,
(Why you gotta be so mean)
And all you’re ever gonna be is mean.
(Why you gotta be so mean)
Someday I’ll be big enough so you can’t hit me,
(Why you gotta be so mean)
And all you’re ever gonna be is mean.

Why you gotta be so mean?

Well, dan kalo gw bahasain sesuai dengan perasaan gw sekarang ini…..

kamu, dengan lidahmu yang setajam pisau yang kamu pakai buat menyakitiku dan membuatku merasa seakan aku bukan apa-apa. Kamu dengan suara kamu yang nyelekit yang ketika memanggilku membuatku terluka #alay. Kamu dengan  penghinaanmu yang menunjukkan kelemahanku di depan umum, seakan diriku ga tau ituTapi sorry banget, kamu ga bisa ngejatuhin aku gitu aja dengan gampangnya :P. Suatu hari nanti, aku akan tinggal di sebuah kota yang indaaaaaahhh dan yang kamu lakukan tetap saja menjadi jahat. Dan suatu hari nanti aku akan jadi lebih bijak dan lebih dewasa sehingga kamu ga bisa nyakitin aku dengan mudah dan kamu selamanya tetap jahat….

And, here’s my favourite point:

And I can see you years from now, With that same big loud opinion,
But nobody’s listenin’. Washed up and ranting about the same old bitter things. Drunken groans and all about, How I can’t sing. And all you are is mean.
All you are is mean, And a liar, And pathetic, And alone in life.
And mean, and mean, and MeaN and MEAN!

Thank you for reading this ^_^

About these ads

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s